Camping in Belgie

Al 25 jaar sta ik op een camping ergens in Belgie. Een vrij grote familie camping waar in de zomer vrij veel te doen is. Nu wil het toeval dat ik afgelopen week ( eerste week terug school in belgie) nog een week vrij had en dus zoals alle vakantie dagen nog in de caravan aanwezig was ;ik heb een grote moderne caravan voorzien van alle gemakken. Vloerverwarming , lig -bubbelbad , douche twee ruime slaapkamers en een kleinere.

Die dinsdag ochtend komt een Nederlandse wagen met trekcaravan aangereden op de recht over mij gelegen trekkersplaatsen.

Na, even vanuit de wagen rond gekeken te hebben besluiten ze blijkbaar om recht over mij te gaan staan. Ik ben op dat moment in de tuin bezig en zie alles uit een ooghoek gebeuren;

Hoi, buurman: mag ik even een paar dagen je buur worden;

Ik kijk op en zie een lange ( 1.90 +) roodharige Nederlandse vrouw staan. Slank; grote b cup en ranke benen. Nu sta ik niet stil bij het woord ,, ik’’. Maar later za blijken dat ze dus werkelijk zichzelf bedoelde.

Doet u maar . wat gezelschap is nooit weg.

En even later word de caravan met behulp van de mover (nieuw uitvinding op caravans) netjes op zijn plaats geparkeerd; een uurtje later staat hij mooi pas , elektro aangesloten en voortentje met grondzeil netjes opgezet en stormvast gemaakt.

Als ze even later terug wegrijden ga ik verder met mijn tuin. Zowat een uurtje later zijn ze terug en worden boodschappen in de caravan gezet en in de box op de dissel.

Het wordt intussen al een uur of vijf en ik krijg trek; binnen smeer ik mezelf enkele boterhammen en met een grote tas chocomelk instaleer ik me aan de tuin tafel. Na het eten ga ik nog even verder . ben toch zowat rond en wil het nog afmaken vandaag.

Dan zie ik hoe de vrouw samen met haar man naar de wagen lopen en hij er een kleine reistas in legt. Ik hoor hen nog wat tegen elkaar zeggen en dan stapt de man in en vertrekt;

Zo buur , nu is het wij met zijn twee.
O, en je man dan
Die is voor een paar dagen door naar Frankrijk. Dit was geplant en dat tripje kwam onverwachts ertussen. Nu zie hij : nou moppie , zal ik je daar instaleren en dan rij ik even door. Kunnen we nadien nog even samen genieten als ik terug ben
Nou , leuk is anders voor je.

Een glimlach siert haar gelaat en haar tong glijd langzaam van mondhoek naar mondhoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *